image024 1

16

RUIMTES

SILO Brussels, ruimte voor tentoonstellingen en culturele uitwisseling.

Silo Brussels verwelkomt en adviseert over alle soorten evenementen: productlanceringen, kick-off meetings, conferenties, incentives, teambuildings,…


Deze locatie bij het kanaal van Neder-Over-Heembeek was vroeger een brouwerij en mouterij en verrast door haar industriële uitstraling en strakke ruimten. Binnenkomen langs de Silo’s en het Sas, met zijn mix van oude bakstenen, staal en beton, is al een belevenis op zich.

Vervolgens zal u versteld staan van de zalen Meudon, Navy’s, Ketjes, Ruben, Black Bull en Bark Ale. Ze zijn genoemd naar bieren die hier vroeger werden gebrouwen. Het Atelier, de Mezzanine en de Kiosk zullen u nog meer verbazen met hun originaliteit. De Rooftop van 750 m² vervolledigt het plaatje. Deze is gelegen aan de zuidkant en biedt een uniek zicht op het kanaal en Brussel …

CULTURELE EVENEMENTEN CONFERENTIES CONGRESSEN TENTOONSTELLINGEN

Tentoonstellingen, culturele ontmoetingen, conferenties, productlanceringen en beurzen vinden plaats in de verschillende ruimtes van de Silo. Deze maken ook de combinatie van verschillende thema’s mogelijk. Elke ruimte biedt een unieke ervaring van kunst en esthetiek aan uw klanten, contacten, medewerkers en leveranciers.

Ruimtes

HET VERHAAL

Eerst stond op deze plek een brouwerij. Er werkten meer dan tweehonderd mensen, die er water, limonade, bier en mout maakten.
Doordat uit de Marly-bron niet genoeg water gewonnen kon worden, werd de productie dertig jaar geleden stilgelegd.

Daar begint het verhaal van de Silo.
Twee jonge ondernemers uit de kunstverpakkings- en -transportsector kopen de oude brouwerij en vestigen er hun kantoor en atelier. Zeven jaar hebben ze nodig om van dit verlaten gebouw een toplocatie te maken die geschikt is om de mooiste kunstwerken in onder te brengen.
Het resultaat? Een grote en prachtige plek die beton, baksteen en staal combineert en met haar schoonheid en karakter niemand onberoerd laat. Die vaststelling leidt tot het idee om van aanpak te wisselen en van deze oude fabriek een levendige eventlocatie te maken.

silo batiment e1631279587872
Toegang

av Meudonstraat, 54
1120 Brussels

CONTACT