Uw milieuvriendelijke evenement bij SILO

Het groene feest is hier!

LED-verlichting : We hebben alle traditionele gloeilampen vervangen door energiezuinige LED-lampen, waardoor ons energieverbruik aanzienlijk daalt.

Verlichting optimaliseren : Onze verlichtingssystemen zijn uitgerust met bewegingsdetectoren voor intelligent lichtbeheer, zodat het licht alleen wordt gebruikt wanneer dat nodig is, wat bijdraagt aan aanzienlijke energiebesparingen.

Milieuvriendelijke verwarming : Ons nieuwe verwarmingssysteem is verdeeld in zones, waardoor we gericht kunnen verwarmen en onnodige energieverspilling kunnen voorkomen.

Zonne-energie : We gebruiken ook een schone energiebron dankzij fotovoltaïsche panelen die op de daken zijn geïnstalleerd en hernieuwbare elektriciteit opwekken.

Afval sorteren : Er zijn afvalsorteerbakken beschikbaar die onze bezoekers en partners aanmoedigen om actief deel te nemen aan recycling.

Afval verminderen : We streven actief naar ons doel van ‘nul plastic voor eenmalig gebruik’ en het verminderen van afval in elke fase van onze activiteiten.

Duurzame partners : Le Silo werkt uitsluitend met partenaires die zich inzetten voor duurzame praktijken, in het bijzonder ecologisch verantwoorde cateraars die de voorkeur geven aan lokale en seizoensgebonden producten.

Ecologisch waterbeheer : We gebruiken bronwater om onze toiletten door te spoelen, zodat we minder afhankelijk zijn van drinkwater en deze kostbare bron behouden.

Waterbesparende apparaten : Onze reinigingsmachines zijn ontworpen om efficiënt met water om te gaan, zodat deze essentiële hulpbron behouden blijft.

Ecologische schoonmaakproducten : We gebruiken gecertificeerde ecologische schoonmaakproducten, die zorgen voor een gezond binnenklimaat met respect voor de planeet.

Gebruik van gerecyclede materialen : Toiletpapier wordt gemaakt van gerecycled materiaal, waardoor minder beslag wordt gelegd op natuurlijke hulpbronnen.

Afval verminderen : We moedigen het gebruik van herbruikbaar serviesgoed aan om plastic en karton voor eenmalig gebruik te vermijden, en we geven de voorkeur aan efficiënte handdroogsystemen om het gebruik van papieren handdoeken te verminderen.

Inzet voor duurzaamheid : Al onze partners hebben duurzaamheidslabels, waaruit blijkt dat ze zich inzetten voor verantwoorde bedrijfspraktijken.

Certificeringen in uitvoering : Silo Brussels streeft actief nieuwe duurzame certificeringen na, wat onze voortdurende inzet voor duurzaamheid aantoont.

Stedelijke biodiversiteit ondersteunen : Als onderdeel van onze inspanningen om de natuur te beschermen, hebben we bijenkorven op onze daken geplaatst om lokale bestuiving en het behoud van bijen te bevorderen. We hebben ook gebieden gecreëerd waar zwaluwen welkom zijn, zodat ze kunnen terugkeren naar onze regio.

Duurzame mobiliteit : Onze strategische locatie in de buurt van de Brusselse ring betekent dat het centrum van de stad minder overbelast is, waardoor we onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen door de files in de stad te vermijden. We maken ook gebruik van elektrische voertuigen om onze impact op het milieu te minimaliseren.

Betrokkenheid bij de gemeenschap : we ondersteunen actief lokale projecten, in het bijzonder door ruimte te bieden aan jonge kunstenaars en evenementen te organiseren die de lokale gemeenschap ten goede komen.

ACCES

av Meudonstraat, 54
1120 Brussels

CONTACT